design living

Cum incepe un proiect de design interior

Cu siguranta v-ati intrebat cum decurge un proiect de design interior. Ei bine, sunt cateva etape mari pe care noi le parcurgem intr-un proiect. Prima etapa este aceea in care discutam cu beneficiarii si stabilim directia generala pe care o vom urma pe parcursul proiectului.

In a doua etapa, construim spatiul virtual dupa masuratorile de la fata locului si creionam un studiu de flux, in urma caruia realizam amenajarea volumetrica a spatiului. Aceasta consta in dispunerea unor volume primare cu dimensiuni reale, insa fara detalii cromatice sau de materialitate. Deja din aceasta etapa, vom sti necesarul de mobilier si putem incepe conceptul propriu zis. Dupa ce am stabilit pozitionarea si dimensiunile de gabarit ale pieselor de mobilier, putem nota pozitia sistemelor de iluminare si a aparatelor electrice (prize, intrerupatoare). In functie de destinatia incaperii si de calitatea iluminarii naturale, dimensionam sistemul de iluminare. Asta inseamna ca alegem corpuri de iluminat, cu diverse caracteristici, pe care le pozitionam in spatiu astfel incat sa obtinem efectul dorit.

schita 3D
Schita cu dispunerea volumelor - culoarea si forma mobilierului este irelevanta.

Dupa ce am creionat conceptul in linii mari, incepem detalierea proiectului. Prima data incepem proiectarea mobilierului unicat sau alegerea unor elemente de mobilier si de decor existente. In general utilizam mobilier existent, combinat cu mobilier personalizat, conceput special pentru spatiul dat. In ceea ce priveste cromatica, vom publica un studiu de caz, prin care vom arata cum influenteaza reteta cromatica, atmosfera unui ambient.

design living
Simularea cu mobilier, materiale si cromatica de baza.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.