Amenajare corporate pentru birouri

In aceasta primavara, am elaborat un proiect complet pentru o firma de brokeraj. Dupa ce in toamna anului trecut, am mai realizat un proiect similar, in aceasta primavara, inarmati cu inca aproape un an de experienta, am purces la construirea imaginii de corporatie a S.C. EdelFinans SRL. Totul a inceput cu design-ul logo-ului. Pe o piata in crestere accelerata, aveam nevoie de o imagine puterinica si usor de identificat. Am ales un caracter curat, fara serife, de la care am folosit doar majusculele si ne-am jucat foarte putin cu marimea lor. Am modificat caracterul de baza, pentru a obtine un logo unicat si pentru a-l adapta cat mai bine destinatiei.Cam atat despre logo. Ar mai fi cate ceva de spus, dar ne vom concentra asupra relationarii identitatii vizuale cu amenajarea biroului EdelFinans.

In momentul in care am finalizat identitatea, aveam cateva elemente de la care sa pornim: culoarea, stilul sintetic si modern si o idee despre cum ar trebui sa fie atmosfera creata intr-un astfel de birou. Cand am pornit la drum am avut sprijinul total al proprietarilor. Stiau ca mergand pe mana noastra vor avea doar de castigat. Avand in vedere ca este un birou de relatii cu clientii, atmosfera creata va trebui sa fie cat mai relaxanta si totusi oficiala. Aveam la dispozitie pentru front-office, o camera de aproximativ 25 m.p., care arata destul de rau. Mai jos va prezentam cateva imagini cu spatiul inainte de amenajare.
Hehe, din asa spatiu oricine poate sa faca ceva mai bun. Intr-adevar, doar prin eliminarea elementelor care sunt in plus, se poate obtine un spatiu mai bun. Tema noastra insa, este de a creea un spatiu “corporate” care sa ajute la cresterea afacerii. Am inceput deci sa elaboram conceptul. Pentru a incalzi atmosfera in interior, am decis ca doi dintre peretii biroului vor fi vopsiti intr-o culoare relativ neutra si deschisa, iar ceilalti doi, intr-o culoare de contrast. Pentru contrast, am ales un rosu englez virat inspre plamaniu. Astfel, am facut legatura cu culoarea corporate si am contribuit masiv la incalzirea atmosferei. Pe langa culoarea de contrast, pentru a ne folosi de lumina naturala a incaperii, am introdus niste jaluzele verticale crem, care vor filtra lumina intr-un mod placut. Dupa cum se vede si in imaginile de mai sus, parchetul e in stare buna si vom incerca sa-l reconditionam. Pentru a reda un contrast si un “strop” de sobrietate, am ales ca mobilierul sa fie gri inchis. Intr-un spatiu zugravit in alb, aceasta culoare ar fi fost total nepotrivita, aruncand asupra interiorului o senzatie de sobrietate absoluta, chiar daca ambientul ar fi fost placut ochiului. In culorile ambientului nostru insa, culoarea mobilierului a completat foarte bine ansamblul. Linia mobilierului gandit in intregime de noi (mai putin canapelele), e moderna si minimalista. Ca si organizare logica a spatiului, am mers pe o varianta simpla, creand o zona de asteptare cu o canapea si 2 fotolii si o zona de relatii cu clientii cu 2 birouri de consultanta. Pentru depozitare am creat un dulap mediu si cate o casetiera mobila pentru fiecare birou. Dupa cum se vede, am introdus doar strictul necesar in materie de mobilier, orice necesitate suplimentara fiind compensata ulterior.
In final, am obtinut un birou elegant, cu aspect business si atmosfera calda, adaptat in intregime la personalitatea proprietarilor si pe placul clientilor. Crearea unei atmosfere placute la locul de munca, se reflecta in randament si intr-un nivel de stress mai scazut decat in alte cazuri. De asemenea, intr-un domeniu axat preponderent pe P.R., imaginea este extrem de importanta.
In imaginile de mai jos va prezentam propunerea noastra de amenajare, iar in zilele ce urmeaza, vom adauga si fotografii cu rezultatul final.

2 thoughts on “Amenajare corporate pentru birouri

  1. Aceasta firma este din Oradea? As vrea va rog sa imi trimiteti o adresa unde pot sa ii contactez!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.