camera tineret

Design camera pentru copil – Apartament F&L

Camerele pentru copii constituie o tema care pune de obicei mai multe probleme decat un dormitor propriu-zis. Aceasta camera trebuie sa contina in medie cu 30-50% mai multe spatii de depozitare decat un dormitor sau o camera de zi, dar sa nu fie prea incarcata si sa puna la dispozitie destul spatiu liber pentru o sesiune de joaca de neuitat. In cazul de fata, pe langa ca nu are o suprafata foarte mare, camera contine un stalp foarte voluminos iar acest detaliu ne zgarie putin pe retina. Ca si in cazul multor alte lucrari, am intors neajunsurile spatiului in avantajul nostru. Pe peretele unde se găsea stalpul, am creat o zona de depozitare de-o parte si de alta, iar peste stalp am conceput o masa de birou rabatabila, care in pozitia inchis este aproape invizibila si are aspectul unui raft decorativ. Acel raft decorativ devine un element de baza al biroului, respectiv al doilea picior. Primul picior este format de catre placa lipita pe stalp, iar tot ansamblul ne face sa uitam cu desavarsire de stalpul care ne-a creat atatea dureri de cap la inceput.

Restul zonelor de depozitare sunt preponderent albe, pentru a maximiza spatiul din punct de vedere vizual. Am abordat aceasta tema de design intr-un stil contemporant, aproape minimalist, pentru a se putea intretine foarte usor si pentru a avea un aspect curat si aerisit.  Pe peretele opus am optat pentru un pat de dimensiuni normale si cateva corpuri de depozitare, pentru a se pastra un echilibru placut intre cele doua zone principale. In afara de alb, in simulari am mers pe galben si gri, insa versiunea finala este inca in dezbateri. Elementele existente, respectiv parchetul si usa de intrare nu lasa loc de prea multe variante cromatice, asa ca ramane sa asteptam decizia finala intre propunerile avansate. Vom posta rezultatul final in fotografii reale dupa ce se va finaliza lucrarea.

In continuare va invitam sa urmariti simularile initiale. Camera tineret 2013design camera tineretcamera tineretConcept camera tineret 2013

Asteptam cu interes parerile voastre! Multumim!