Pentru ca tot mai multa lume obisnuieste sa-si ia de lucru acasa sau chiar sa-si „domesticeasca” cu totul activitatea de birou, amenajarea interioara a biroului de acasa a devenit un subiect foarte important. Aspectul acestei camere este foarte important si trebuie gandit in detaliu in functie de tipul activitatii desfasurate.
Biroul de acasa iti ofera o serie de avantaje fata de un birou standard: Castigi timpul pe care in mod normal il aloci deplasarii catre si dinspre birou; Mediul familiar poate reduce considerabil stress-ul si poate creste productivitatea; Cheltuielile alocate transportului si alimentatiei sunt in mod normal mai scazute; Angajatorul de multe ori prefera sa lucreze in acest fel, deoarece isi reduce cheltuielile considerabil; Poti adresa atat sarcini de serviciu cat si personale fara a fi nevoie sa schimbi mediul si astfel creste productivitatea pe ambele planuri; Se elimina intarzierile cauzate de trafic; etc.
Pe langa avantaje trebuie sa enumeram si cateva dezavantaje: chiar daca economisesti la transport, costul utilitatilor va fi ceva mai mare; vei fi tentat intotdeauna sa lucrezi peste program si sa nu-ti respecti programul standard; pentru angajator uneori e un inconvenient faptul ca nu te poate verifica in mod direct; in mediul casnic vor exista intotdeauna elemente ce te pot distrage de la lucru; principalul dezavantaj este faptul ca nu orice meserie este pretabila la lucrul de acasa :).
Cazul la care facem referire acum este unul dintre cele mai fericite: biroul va fi utilizat in proportie de peste 80% pentru hobby. Beneficiarul este pasionat de domeniul IT si va utiliza biroul pentru pasiunea sa in primul rand, iar lucru efectiv va desfasura doar ocazional. Datorita acestui fapt, am avut o libertate foarte mare in amenajare si neavand nevoie de foarte multe elemente, am ales sa nu aglomeram spatiul inutil. Ca elemente existente inainte de amenajare am avut peretele oranj si parchetul maro inchis. Culoarea oranj a fost aleasa datorita faptului ca in incapere nu intra foarte multa lumina naturala si am dorit sa obtinem un ambient cald si luminos. Pe peretele oranj am introdus un blat de birou dintr-un capat intr-altul si sub acest blat am conceput doua casetiere cu sertare pe roti mari.
Pe birou au loc un iMac si 2 monitoare – visul multor pasionati de tehnologie. In rest strictul necesar: o tastatura si un mouse wireless, o veioza si o fructiera :).
Canapeaua Lilly de la Mobexpert impreuna cu niste corpuri de depozitare si un raft vertical completeaza peretele opus zonei de lucru. Am ales acest model de canapea, pentru ca este una dintre cele mai versatile de pe piata.
Va multumim pentru vizita si asteptam cu interes parerile voastre! 🙂