Concept dormitor in living

Design interior pentru apartament în Chișinău

Meseria de designer, pe lângă faptul că e extraordinar de frumoasă, îți oferă de multe ori satisfacții nebănuite. Un exemplu concret este acest apartament din Chișinău (Rep. Moldova), care deși are o suprafață generoasă pentru un apartament cu o cameră (55mp), suferă de o compartimentare mai ciudată. Pe lângă toate acestea, proprietarii aveau nevoie de un dormitor de sine stătător. Zona care conține bucătătia și locul de luat masa are suprafață destul de mare, însă nu suficient încât să înglobeze living-ul.Plan apartament chisinau

Astfel, am introdus un concept nou pe care l-am botezat Couchette. Ideea ne-a venit în urmă cu câțiva ani, când ne gândeam la soluții pentru apartamentul propriu, dar nefiind aplicabilă în acel context, am pus-o în sertar până i-a venit vremea. Couchette e un concept mai ciudat. Poate fi privit ca o extensie a mobilierului de living în spatele căruia se ascunde un culcuș, sau ca un loc de odihnă, care a fost delimitat de zona de zi printr-un „paravan”  foarte funcțional. Ca și în cazul tuturor cazurilor cu spații mici, am utilizat mult alb și culori de contrast calde pe suprafețe relativ mari. Materialele utilizate la construcția Couchette sunt pur și simplu PAL melaminat, MDF, sticlă și profile metalice – materiale obișnuite în producția de mobilier, iar integrarea acestui ansamblu nu presupune intervenții asupra structurii de rezistență a apartamentului.

Dormitor_deschis_p

Dormitor_inchis_p

 

Dormitor1_P

 

 

Dormitor2_P
Living_p1

Bucatarie_Galben2

Bucatarie_spre_living_p

Bucatarie_3P

Bucătăria este încăperea care beneficiază de cea mai bună lumină naturală din apartament și am dorit să amplificăm acest lucru. Astfel, am ales sa utilizam culori deschise și luminoase. Corpurile inferioare de mobilier și coloanele se îmbină aproape invizibil cu zona ce adăpostește centrala termică, iar corpurile suspendate continuă galbenul cald al peretelui placat cu sticlă. Pe zona de gătit am utilizat plăci ceramice mari, deoarece s-ar putea să avem plită pe gaz, iar sticla ce e aproape nelipsită din bucătăriile concepute de noi e sensibilă la flacără deschisă.