Designul interior – secretul amenajarilor de bun gust.

Designul, fie ca ne referim aici la design interior, design de obiect sau design exterior, este procedeul prin care trece orice obiect pentru a deveni util si frumos. Pentru a capata un sens, toate lucrurile facute de mana omului sunt definite de doua caracteristici principale: forma si functia. Orice obiect, oricat de frumos ar fi el, trebuie sa indeplineasca o functie. Un obiect cu un design corect va avea intotdeauna o forma care ii comunica celui care il foloseste, scopul util al acestui obiect. Cred ca suntem deacord ca formele intalnite in natura sunt frumoase. Omul, ca parte integranta a naturii, va tine intotdeauna cont de estetica in tot ceea ce il inconjoara. Ei bine, aceasta estetica, in ceea ce priveste lucrurile produse de om, este foarte greu de atins. Este foarte greu sa pastram un echilibru in ceea ce facem. La prima vedere, designul interior este la indemana oricui. Nu e chiar asa. In design se imbina o serie intreaga de activitati, care pe langa estetica si artistic, implica foarte multe elemente ingineresti din mai multe domenii: constructii, mecanica, industria textila, industria mobilei, electrica, electronica, etc. Designerul este acel individ care stie sa utilizeze aceste unelte pentru a ajunge la un produs finit, in cazul nostru, un ambient placut si functional. Un designer se va ocupa pe de o parte de imbinarea corecta a culorilor, formelor, luminilor si materialelor si pe de alta parte va avea grija ca elementele componente ale lucrarii sale, sa fie corecte din punct de vedere tehnic si ergonomic. De la conceperea unui sistem de iluminare si electricitate, pana la conceptul de mobilier si corpuri de iluminat, designerul parcurge diverse etape pentru a alcatui un ansamblu care le va servi drept camin si loc pentru “incarcarea bateriilor” clientilor sai. Ne petrecem atat de mult timp la serviciu, ei bine designerul poate asigura confortul in orice locatie ne-am afla: Birou, restaurant, hotel, magazin, club, etc.

3 thoughts on “Designul interior – secretul amenajarilor de bun gust.

  1. Nu imi vine sa cred ca in Oradea exista o firma, de design interior, care sa lucreze atat de bine. Am vazut multe lucrari prin tarile prin care am umblat dar ale voastre nu sunt cu nimic mai prejos fata de lucrarile unor designeri din Germania sau chiar Londra. Am intrat pe site si am vazut portofoliul vostru, dincolo de lucrarile prezentate am vazut o comunicare corporate excelenta. Layout-ul si sigla sunt occidentale.
    Felicitari, tineti standardele ridicate!

  2. Multumim de aprecieri! Ma bucur ca va plac lucrarile noastre. In Oradea suntem 3-4 firme de design care lucram la standarde cat mai inalte. Atat eu, cat si ceilalti colegi de la celelalte firme de design, incercam sa ne ridicam prin calitatea serviciilor, ceea ce ne recomanda. Multumim inca o data de aprecieri si va mai asteptam pe blog.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.