design living 2012

Amenajare casa moderna – propunere initiala

Tot spatiul este situat la mansarda unei case si are forma unui apartament de 200mp. Designul dorit este unul modern si plin de culoare, care sa emane o energie puternica si o atmosfera optimista. In zona de zi, layout-ul este longitudinal cu un apendice in zona de mijloc, format din bucatarie. Configuratia livingului este una standard cu o canapea modulara compusa optim pe spatiu. Mobilierul este combinat din piese unicat, realizate la comanda si piese achizitionate din magazine – in special IKEA.

Zona de living
design living 2012

Dining-ul este separat de zona de birou printr-o structura fabricata din compozit si lemn masiv. Aceasta are rol de separare dar si de raft de expunere pentru obiecte decorative si este conceput direct pe spatiu ca element de compozitie decorativa.

Bucataria este simpla si contine o insula centrala pe langa mai multe spatii de depozitare. Hota a fost gandita pentru insula chiar din arhitectura casei si se integreaza foarte bine in context. Chiar daca suprafta bucatariei este destul de mica, aranjamentul mobilierului este optimizat pentru un maxim de ergonomie.

Birou

Toata zona de zi este deschisa si contine pe langa living, dining si bucatarie o zona de home office cu 2 posturi de lucru, pentru ca proprietarii lucreaza destul de mult de acasa. Peretele comun care leaga living-ul, dining-ul si biroul este colorat in aceeasi culoare in toate aceste spatii si este elementul care incheaga cromatic toata compozitia. Culoarea este oarecum atipica pentru astfel de spatii si are rolul de a calma atmosfera. Biblioteca aferenta biroului va fi construita din lemn masiv si elemente din material compozit. Conceptul este unul mai deosebit deoarece rafturile nu sunt orizontale ci sunt formate dintr-o retea de placi dispuse aparent aleator, astfel incat sa creeze o compozitie grafica dinamica si sa aduca un plus de design locului care inchide zona de zi.
Baia principala are o structurare atipica deja din arhitectura. Cada de baie este ascunsa de un perete pe care vor fi montate chiuvetele, iar vasul WC si bideul sunt retrase intr-o nisa laterala. In baie mai are loc si o cabina de dus care nu a aparut deocamdata in simulari. Camera de oaspeti este pregatita in asa fel incat pe viitor sa poata servi drept camera de tineret. Camera copiilor

Holul ce permite accesul in toate celelalte incaperi este destul de lung si a fost necesar sa il amenajam astfel incat sa nu arate pre lung. Astfel, pentru ca in acest hol va exista o scara ce va duce spre mansarda 2 – o zona de relaxare, am introdus dedesubtul acesteia o biblioteca si in zona de intrare am expus mai multe afise cinematografice. 

2 thoughts on “Amenajare casa moderna – propunere initiala

    1. Chiar are :)) E putin mai subtil, dar beneficiarul e un fin connoisseur si un meloman. Explicatia scurta: Chitara e un Les Paul 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.